Testimoniale

Asemenea multora, nu am avut dintodeauna o problema cu excrementele de caini nestranse. Credeam ca e neplacut sa calci intr-unul mai ales din cauza mirosului dar pana la urma poate fi un semn de noroc. Am devenit mai atent atunci cand baiatul meu, ca toti copiii mici, ducea tot la gura. M-am informat si am aflat ca excrementele de caini, chiar si a celor aparent sanatosi, ascund paraziti si bacterii precum giardia, e-coli, salmonella, toxocara canis, ca acestia se infiltreaza in panza freatica sau sunt purtati de vant in farfuriile noastre. Am descoperit ca in state vest europene si nord americane administratiile publice, institutiile de protectie a sanatatii, personalitati duc o lupta continua de informare a populatiei privind aceste riscuri. Se initiaza campanii, se aloca bugete, se dau amenzi drastice stapanilor ce nu strang dupa catelul lor.

Am flat ca si la noi in tara exista comunitatea online untitled  Strang Dupa Catel, ce cauta sa convinga proprietarii de caini sa-si asume aceasta raspundere. Initiatorul acestei comunitati, Dan Patzelt, a venit cu ideea de a crea o petitie online prin care sa cerem Primariei Iasi instalarea unui mobilier urban de forma unui stalp in care sa fie distribuite gratuit pungute pentru stapanii de caini. Este a doua petitie lansata de catre comunitatea Strang Dupa Catel dupa cea din Bucuresti ce a strans peste 600 de semnaturi. Rolul acestei actiuni este de a da educa, de a da un exemplu concret celor ce au caini. Este un inceput si speram intr-un numar cat mai mare de astfel de actiuni publice care sa implice actori importanti ai vietii noastre publice din toata tara.

Nu strangeam excrementele cainelui meu de pe spatiile verzi deoarece credeam ca sunt un bun fertilizator.

Marian,

Cand calcam intr-un excrement de caine uitat de catre stapanul sau incercam sa ma inveselesc spunandu-mi ca-mi va aduce poate noroc.

Anca,